A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Година доброти «Людина починається з добра»

Дата: 05.12.2019 10:58
Кількість переглядів: 1730

3 грудня в Попільнянській центральній бібліотеці відбулася година доброти «Людина починається з добра»,  присвячена Міжнародному дню інвалідів, який відзначається світовою спільнотою, починаючи з 1992 р.

В бібліотеку, яка теж є територією добра і милосердя, на захід завітали учні 9-А класу Попільнянського ліцею №1.

Під час заходу відбулась розмова про найцінніше, вічний людський скарб - доброту.

Це саме та якість, що коштує так дешево, але цінується так дорого. Її не можна купити ні за які гроші.

Крім доброти, у світі є й інші вічні цінності людини, що ніби й не мають ваги, непомітні і виміряти їх неможливо. Але без них біднішим стає наше життя, сірими, безбарвними - будні. Їх  ні в кого не позичиш, але їх просто можна виховати і виростити в собі. Кожному під силу навчитися бути добрим, людяним, милосердним.

Люди з інвалідністю - це саме та категорія людей, яка особливо тонко відчуває нестачу у суспільстві таких  людських якостей як доброта, чуйність, милосердя, здатність прийти на допомогу.  І ми змалечку повинні вчитись добру і милосердю по відношенню один до одного.

Ми з вами не повинні забувати про тих людей, які потребують допомогу, і які знаходяться поряд з нами. Найголовніше в нашому житті – не бути байдужими.

 Під час заходу бібліотекарка Олена Квачук провела огляд книг про добро та милосердя, які була представлені  на  книжковій  виставці «Немає вищої святині, як чисте сяйво доброти».

Крім книжкової виставки, увагу присутніх привернула  виставка мистецьких робіт дітей з обмеженими можливостями  «Дивись на нас як на рівних», які бібліотеці  надали колеги з Центру дитячої та юнацької творчості,  де займаються ці діти.

Затамувавши подих, учні з цікавістю переглянули  короткометражний фільм «Доторкнись і пробач» про долю сліпої дівчинки, її доброту та милосердя оточуючих. 

На завершення бібліотекарка Наталія Яскажук  запропонувала присутнім написати на паперових сердечках одне слово, яке вони бажають собі і всім оточуючим.

Разом і написані побажання прикріпили  до невеличкого стенду «Я бажаю собі і всім вам…», щоб написані на сердечках слова зігрівали  всіх своїм теплом.

Ми віримо в те, що запалений вогник доброти поселиться у серцях наших дітей і вони з ним будуть іти по життю до своєї мети.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь