A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Деклараційна кампанія 2019

Дата: 29.01.2019 14:32
Кількість переглядів: 634

Шановні громадяни!

До 1 травня 2019 року триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2018 році.

Головне управління Державної фіскальної служби у Житомирській області запрошує громадян задекларувати доходи, отримані у минулому році.

 

Звертаємо Вашу увагу на ті напрями роботи, на які сьогодні органи ДФС спрямовують свої зусилля з метою надання допомоги під час декларування доходів, отриманих у 2018 році.

Кожен громадянин має право отримати безоплатні послуги із роз’яснення щодо порядку заповнення нової податкової декларації про майновий стан і доходи, форму якої затверджено наказом № 556, та допомогу при її заповненні в контролюючому органі за місцем податкової адреси платника податків. При цьому контролюючі органи забезпечують платників податків  бланками декларацій безоплатно.

Для інформування платників податку постійно висвітлюються у ЗМІ та на веб-порталі ДФС України у мережі Інтернет, сторінці в мережі Facebook, суб-сайті ГУ ДФС у Житомирській області основні питання щодо:

  • порядку подання податкової декларації про майновий стан та доходи;
  • категорій платників податку на доходи фізичних осіб, які мають подавати річну податкову декларацію;
  • переліку доходів, що підлягають обов'язковому декларуванню;
  • переліку витрат, які включаються до складу податкової знижки.

Для забезпечення сприятливих умов при поданні громадянами річних податкових декларацій передбачається можливість приймання декларацій у вихідні дні та у вечірні години, практикується надання консультацій та приймання декларацій з виїздом відповідальних працівників органів ДФС на великі підприємства та у важкодоступні райони. Практично кожний громадянин, який декларує доходи, отримує необхідні консультації та роз'яснення з актуальних питань щодо заповнення декларації, сплати податку або отримання податкової знижки.

Декларація про майновий стан і доходи подається за формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 року № 556.

Відповідно до статті 163 Податкового кодексу оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб підлягає загальний річний оподатковуваний дохід, який включає доходи як з джерел їх походження в Україні, так і іноземні доходи.

Декларація подається за вибором платника податків до органу ДФС  в один із таких способів:

  • особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
  • надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання;
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного документообігу та електронного цифрового підпису не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання.

Інформацію щодо порядку підготовки та подання податкової звітності в електронному вигляді, яка надсилається засобами телекомунікаційного зв’язку, розміщено на офіційному суб-сайті ГУ ДФС у Житомирській області: www.zt.sfs.gov.ua

Платники податків – фізичні особи за результатами звітного податкового року повинні подати податкову декларацію та визначити податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб, так і з військового збору.

Сума військового збору, що підлягає сплаті платником податків самостійно до бюджету за результатами звітного року, зазначається у рядку 23.1 розділу VI декларації, а сума податку на доходи фізичних осіб – у рядку 22.1 цього розділу.

Нова форма декларації передбачає визначення категорії, до якої належить платник податків (рядок 8 розділу І декларації):

  • громадяни;
  • особа, яка проводить незалежну професійну діяльність;
  • підприємець.

Строк подання

Громадяни

 

До 1 травня року, що настає за звітним

Особи, яка проводить незалежну професійну діяльність

Підприємці

Протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року).

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь