A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Продовжується кампанія декларування доходів за 2018 рік

Дата: 05.04.2019 10:38
Кількість переглядів: 520

Фото без опису    Попільнянська селищна рада повідомляє про продовження кампанії декларування доходів за 2018 рік. Громадяни, котрі у 2018 році отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобовязані заповнити і подати до 1 травня 2019 року річну податкову декларацію про майно та доходи. Декларації подаються до ЦОПів територіальних управлінь ГУ ДФС за місцем своєї реєстрації.

    До доходів, які підлягають декларуванню, належать: вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна; кошти від надання майна в лізинг, оренду (суборенду) чи житловий найм; кошти, одержані за межами України (іноземні доходи); доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого або рухомого майна та отримані у вигляді інвестиційного прибутку; суми нецільової благодійної допомоги; доходи у вигляді виграшів, призів; доходи від продажу об’єктів майнових і немайнових прав, авторська винагорода; доходи, отримані у вигляді вартості подарунків, доходи від продажу с/г продукції понад встановлений розмір отриманого доходу.

    Задекларувати доходи мають змогу і фізичні особи, які претендують на податкову знижку. До податкової знижки дозволено включати витрати, фактично понесені платником податку протягом звітного року, зокрема:

  1. частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;
  2. суму коштів сплачених на користь закладів освіти, для компенсації вартості здобуття освіти платника податку та/або члена його сімї першого ступеня споріднення;
  3. суму коштів переданих у вигляді пожертвувань;
  4. суму витрат на сплату страхових внесків платника податку та членів його сімї першого ступеня споріднення;
  5. суму коштів, сплачених платником податку у звязку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку.

    Пунктом 49.3 ПКУ визначено, що декларація подається особисто платником податків або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення (не пізніше ніж за 5 днів до завершення терміну).

    При направленні декларації засобами електронного звязку громадяни можуть скористатися новим електронним сервісом в „Електронному кабінеті”, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та відомостей щодо обєктів нерухомого (рухомого) майна.

    Фінансовий результат від своєчасності декларування та сплати податків є важливою складовою економічного розвитку нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь