A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

У кожній дитині - сонце

Дата: 07.05.2019 09:24
Кількість переглядів: 991

Фото без опису

Думаю, багатьом відомий крилатий вислів давньогрецького філософа Сократа про те, що у кожній людині - сонце, тільки треба дати йому світити. Мені ж ці слова пригадались під час візиту до Попільнянської дитячої музичної школи.

Нині тут наближається до завершення навчальний рік. Вихованці посилено готуються до академконцертів - тобто екзаменів, що є підсумком і їхньої праці, і зусиль викладачів. І підсумовувати є що. Протягом року юні музиканти виступали на багатьох сценах Києва та Житомира. Нині їх запрошують на концерти у Вінницю, Одесу та Болгарію.

Нема сумнівів, що всі вони увінчаються успіхом. Запорука тому - здобутки дітей протягом нинішнього навчального року. Так у Міжнародному фестивалі-конкурсі «Українська естафета творчості», який відбувся у листопаді минулого року в Києві, вихованці школи Катерина Прищепа та Вікторія Ширант одержали перші премії, Єва Татарчук та Діана Слєпко – другі, Максим Матківський – третю.

Через місяць Єва Адамчук та Вікторія Ширант посіли другі місця у Міжнародному фестивалі-конкурсі «Новорічна казка», що теж  проходив у столиці. Ангеліна Мельник, Діана Слєпко та Максим Матківський – на ньому були третіми.

У січні нинішнього року Єва Татарчук отримала Подяку облдержадміністрації за яскраву індивідуальність у втіленні творчих проектів та вагомі особисті досягнення у сфері культури. А в березні вона разом з Діаною Слєпко та Євою Адамчук виступала в столиці і стали першими на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Кришталева мрія». Вікторія Ширант там посіла друге місце, а Максим Матківський - третє.

У квітні наші юні музиканти Вікторія Ширант, Єва Федоришина, Юлія Петюх та Єва Адамчук були першими в обласному фестивалі-конкурсі учнівської молоді «Великодні дзвони», де виступали у складі інструментального ансамблю «Гучок».

Безумовно, в здобутках кожного вихованця є вагома частка праці його викладача. А молодий, дружний і працьовитий колектив музичної школи постійно націлений на результат.

- Успіхи цього року, - міркує директор школи Олена Мельник, - не можна розглядати, як щось окремо взяте. Це, швидше, продовження добрих традицій попередніх років. Призові місця в конкурсах і фестивалях - то вже звичне діло для наших вихованців.

А для викладача Ангеліни Каташинської, вважай, обов’язком стало відкриття нових зірок. Вона тримає руку на пульсі фестивалів і конкурсів, відбирає таланти, готуючи їх до адаптації на великій сцені.

- Для мене кожен учень – це талановитий артист, зірка, яку ще не бачив світ, - зізнається Ангеліна Тимофіївна, - моє завдання лиш розкрити цей талант, допомогти дитині впевнитись у собі.

У школі все робиться для того, щоб учням було приємно знаходитися в товаристві вчителя. Аби діти відчували себе вільно та комфортно, адже саме так учень буде поводитися і на сцені. Вчителі дозволяють своїм вихованцям творити та бути самим собою.

І це дає свої результати. Минулого року талановиті діти створили вокальний ансамбль «Wearestars» («Ми зірки»), який вже встиг показати себе і на районній сцені, і отримав нагороди в міжнародних конкурсах. Так у грудні минулого року цей колектив у складі Ангеліни Мельник, Катерини Прищепи та Діани Слєпко посів друге місце у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв "Джерело надій", який відбувся в Києві. А Діана Слєпко одержала там ще й третю премію за сольний виступ.

На другій сходинці, але вже в складі Катерини Прищепи Максима Матківського та Діани Слєпко був «Wearestars» і у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Зірки та зіроньки», який проходив у столиці в квітні. Дует Вікторії Ширант та Єви Адамчук там був першим, а солісти Єва Татарчук і Діана Слєпко – другими.

Залишається хіба що нагадати, що у юних талантів таке розмаїття конкурсів формує впевненість у власних силах, розкутість на сцені, бажання постійно вдосконалюватись і бути кращими. Правду ж сказав хтось із видатних, що генії не падають з неба, вони повинні мати можливість проявлятися і розвиватися.

Марина КОРОТЕНЮК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь