Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Кожному знайшлася робота під силу

Дата: 07.05.2019 09:30
Кількість переглядів: 830

   Як і повідомлялося раніше, 18 квітня в Попільнянській об’єднаній територіальній громаді провели велике прибирання. А точніше б, мабуть, сказати, остаточне прибирання, оскільки в основному організації привели в порядок свої території ще раніше.

   У Ходоркові, скажімо, як повідомила редакції виконуюча обов’язки старости Світлана Ярош, цього дня упорядковували сільський парк, який займає двогектарну площу у центрі села. Діло в тому, що за останні роки чимало дерев тут загинуло, утворивши галявини, які влітку заростають бур’янами. А ця тіниста зона з пам’ятником учасникам ходорківського підпілля давно стала улюбленим місцем відпочинку сільчан, особливо дітвори.

   Отож нині тут висадили майже три сотні саджанців дерев: липи, каштани, берізки, дуб червоний. Садивним матеріалом забезпечило місцеве лісництво, саме лісівники й бочку з водою підвезли.

- Загалом на суботник вийшло щонайменше чотири десятки ходорківчан, - розповідає Світлана Антонівна, - найстаршому з них, Віктору Івановичу Кобернику, вісімдесят років, а наймолодшій, Мілані Номеровській, лише    років. Та кожному знайшлася робота під силу. Всі працювали завзято і з гарним настроєм.

У Строкові того дня прибирали на сільському кладовищі. Зокрема, освіжили після зими ритуальний майданчик та вхідну арку - дещо побілили, підфарбували. Опорядили також пам’ятник жертвам голодомору та братську могилу. А ще попідчищали дерева, повимітали залишки торішнього листя.

- Головне, - сказав виконуючий обов’язки сільського старости Сергій Іваненко, - що нікого не довелось заставляти. Сільські активісти самі виявили ініціативу дати лад на цвинтарі, а до них приєдналися й інші, в основному пенсіонери, люди не зайняті на інших роботах.

   Не стояли осторонь доброго діла і школярі. Вони навели лад біля пам’ятника загиблим воїнам у центрі села та прибрали обочини вздовж траси Попільня - Сквира.

   У райцентрі, як уже повідомлялося раніше, ініціаторами суботника були молоді люди. Вони прийшли першими і попросили виділити їм окрему ділянку роботи. До самого вечора хлопці старанно розчищали зарослі кущів від церкви євангельських християн-баптистів до кафе «Архе».

   Але, на жаль, гарне починання цього разу не було підтримане іншими попільнянцями. Певно, люди ще не до кінця усвідомили, що добрі справи потрібно робити без примусу.

   Хоча, чому ж, селищна рада з усіма своїми підрозділами цього дня активно взялася за віники й лопати та щітки. Відділ первинної медико-санітарної допомоги навів порядок біля лікарні, працівники культури - біля центру культури та дозвілля, а працівники селищної ради мели й білили на вулиці Богдана Хмельницького.

   Насамкінець залишається хіба що нагадати всім, що турбота про довкілля - це не якась тимчасова акція. Вона має бути постійним обов’язком кожного. Не забуваймо про це.

 

Марина КОРОТЕНЮК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь