A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

За підтримки програми «U-LEAD з Європою»

Дата: 21.08.2019 16:42
Кількість переглядів: 597

Фото без описуПрисутність учасників художньої самодіяльності на відкритті нового центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Попільнянської селищної ради перетворило його в справжнє свято. А ще святковість відчувалася тому, що відбулася подія якраз у день Преображення Господнього.

Прикрашений вишитими рушниками, прапорами та плакатами парадний вхід у приміщення райдержадміністрації, на першому поверсі якого й розмістився згаданий центр, нагадував імпровізовану сцену. Звучав Гімн України й народні пісні, покладали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку і найщиріші слова знаходили для своїх виступів представники програми «U-LEAD з Європою» та місцевої влади.

Думаю, декого може насторожити слово «відкриття», мовляв, такий центр і раніше діяв при райдержадміністрації, то навіщо ж його знову відкривати. Та насправді діяла дещо інша структура - іншим було не лише підпорядкування її, а й облаштування та перелік послуг.

Новий центр падання адміністративних послуг відповідає всім міжнародним нормам і стандартам. Це стало можливим завдяки співпраці селищної ради із міжнародною програмою «U-LEAD з Європою», яка розроблена спеціально для України.

Ця програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією. «U-LEAD з Європою» робить внесок у створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян. Вона переслідує дві основні цілі: посилення спроможностей ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях і розширення прав та можливостей об’єднаних громад, що є вагомим внеском у державну реформу децентралізації влади.

Для втілення цього проекту селищна рада найперше привела у відповідність до європейських вимог приміщення, забезпечивши замість звичної для нас кабінетної системи відкритий простір, що дозволяє вільно спілкуватись персоналу і клієнтам.

Створили також належні умови для відвідувачів з особливими потребами, зокрема, облаштували пандуси, призвичаїли персонал до особливостей гендерних підходів, облаштували куточок для дітей, з якими приходитимуть батьки. А ще замінили дверний блок на вході, облаштували внутрішні туалети тощо.

Селищна рада також підібрала персонал і створила згідно з вимогами структурні підрозділи. Розроблено пакет необхідних документів, укладено договори на співпрацю з відповідними органами державної і виконавчої влади, які раніше надавали адмінпослуги самостійно, і відкрито доступи до всіх реєстрів, що існують у державі.

Створення центру з надання адміністративних послуг - це спільний проект громади і міжнародної програми «U-LEAD з Європою». Партнери, зокрема, забезпечили центр новими меблями, сучасною комп’ютерною технікою із спеціалізованим програмним забезпеченням. Дуже важливою є також інституційна підтримка, тобто підготовка спеціалістів до роботи в нових умовах.

Завдяки підтримці програми «U-LEAD з Європою» центр інтегрував широкий перелік сервісів і надаватиме мешканцям не лише громади, а й всього району понад 150 послуг. Серед них - соціальні та пенсійні, земельні послуги, реєстрація місця проживання, бізнесу та нерухомості.

Крім нового центру надання адмінпослуг, у громаді також відкриється віддалене робоче місце адміністратора в Ходоркові, який буде надавати понад 90 видів послуг включно з послугами РАЦС. Відповідно міжнародна програма облаштувала меблями та технікою сім робочих місць центру та віддалене робоче місце адміністратора.

Центр надання адмінпослуг Попільнянської громади одним з перших в Україні отримав сучасний програмний комплекс автоматизації роботи «Вулик», розроблений проектом EGOV4UKRAINE, що реалізується в рамках Програми «U-LEAD з Європою».

- Ми дуже раді, що завдяки партнерству та плідній співпраці з такими активними громадами як Попільнянська, все більше мешканців України отримують доступ до якісних та комфортних адміністративних послуг. Я вірю, що новий сучасний центр надання адмінпослуг, а також його віддалене робоче місце в Ходоркові не лише надаватимуть всі необхідні послуги, а й стануть осередком позитивних змін та розвитку громади, - наголосила, керівник напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» Сусанна Делланс.

А селищний голова Олег Можарівський сказав, що це перший спільний із зарубіжними партнерами проект Попільнянської громади, який дає змогу повірити в свої сили і впевнитися у правильності курсу децентралізації, та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Загалом до кінця 2020 року у громадах України, як зазначали виступаючі, для поліпшення якості надання адмінпослуг для населення в рамках програми «U-LEAD з Європою» буде створено та модернізовано близько шестисот аналогічних центрів.

Марина КОРОТЕНЮК.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь