A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Проект “Щасливе подвір’я”

Дата: 25.11.2019 15:45
Кількість переглядів: 597

                      Щасливе новоселицьке подвіря

                                            

    Досить довгий час навіювала смуток на новоселян занедбана будівля колишньої сільської ради ( в народі отримала назву стара сільська рада).

 Земельна ділянка за адресою вулиця Молодіжна, 1в, на якій знаходиться приміщенням старої сільської ради, розташована в центрі села Новоселиці. По обидва боки ця земельна ділянки  межує з магазином та відділенням Укрпошти, через дорогу  Будинок культури.

    Але питання стосується не лише того, що занедбане приміщення старої сільської ради псує зовнішній вигляд території, а й того, що існувала реальна загроза безпеки життєдіяльності новоселян (зокрема дітей).  Цей об’єкт не було  від’єднано від газової та електричної мережі, а це завжди  несе в собі загрозу для дітей, адже підлітки, в міру своєї фізіологічної потреби у прагненні пізнання оточуючого навколишнього середовища, автоматично попадають в зону ризику.

    Це приміщення було списано за декілька днів  до закінчення юридичних повноважень новоселицької сільської ради в кінці 2016 року. Це був невдалий час для прийняття такого рішення, адже з початку 2017 року прийняла повноваження новостворена Попільнянська селищна ОТГ, яка і отримала, натомість, через це чимало клопоту.

    Проблема полягала в тому, що за певних обставин списане приміщення в свій час не було  внесено в перелік обєктів, які переходили на баланс ОТГ, а тому виникли певні технічні моменти, які необхідно було вирішити, адже, зазвичай,  після процедури списання - повинна відбутись процедура ліквідації списаного обєкта з дотриманням певних положень та правил. Тобто на балансі приміщення немає, а на ділі необхідно ліквідувати цей небезпечний об’єкт, зовнішній вигляд якого не додавав привабливості центральній площі села.  Та і демонтаж приміщення вимагав певних матеріальних затрат, а це серйозна проблема коли не на балансі.

  Земельна ділянка за адресою вулиця Молодіжна, 1в є ідеальним місцем для розташування дитячого майданчика, на якому могли б проводити час діти та підлітки різної вікової категорії, а також, при раціональному розміщенні та сплануванні території,  є можливість  одночасно розмістити дитячий майданчик та організувати зону відпочинку для дорослих, адже у селі не існує місця де б молоді мами могли  провести час з малюками та поспілкуватися між собою.

   ГО “Рідна Новоселиця” звернулась до Попільнянської селищної ради з відповідними зверненнями та пропозицією, а саме:

 - було подано Звернення №28 від19.06.2018р.,  в якому громадська організація просила селищну раду: залишити земельну ділянку за адресою вул. Молодіжна, 1в, на якій розташоване приміщенням старої сільської ради, в комунальній власності, зробити інвентаризацію вищезазначеної земельної ділянки і дати дозвіл на розміщення дитячого майданчика, а також ГО взяла на себе зобов’язання організувати та здійснити благоустрій та облаштувати дитячий майданчик на вищезазначеній ділянці комунальної власності за рахунок волонтерської та спонсорської допомоги.

  Депутати селищної ради підтримали Звернення ГО “Рідна Новоселиця” і згідно Рішення № 605 від 15.08.2018 р. Попільнянської селищної ради земельна ділянка площею 0,1 га за адресою: с. Новоселиця, вул. Молодіжна, 1в підлягає інвентаризації.

    Це був лише початок. Більше року тривав процес прийняття необхідних рішень, виготовлення та узгодження технічної документації із землеустрою. Селищною радою було оголошено інвестиційний конкурс на демонтаж приміщення старої сільської ради. За умовами конкурсу перед інвестором стояло завдання зробити за власний кошт демонтаж приміщення, побудувати дитячий майданчик,  облагородити територію та передати все на баланс ОТГ, тобто у комунальну власність.  На превеликий жаль бажаючих стати Інвестором на таких умовах не знайшлось. 

   Тому  ГО “Рідна Новоселиця” подала заяву на участь в інвестиційному конкурсі стосовно об’єкту інвестування “Демонтаж приміщення старої сільської ради та облаштування  дитячого майданчика в  селі Новоселиця, Попільнянського району, Житомирської області, вулиця Молодіжна, 1в” і стала переможцем.

   На конкурс було представлено соціальний Проект “Щасливе подвіря”, який буде втілюватися в життя на другому етапі після завершення робіт по демонтажу занедбаного приміщення.

  Громадською організацією було укладено угоду, стосовно  демонтажу, з молодою сімєю новоселян, які виявили бажання, натомість, за свою працю отримати будівельні матеріали в результаті виконаної роботи. Це важка праця, але малозабезпечена сім’я старанно виконує умови договору, намагаючись обережно розбирати приміщення, щоб  невдовзі мати змогу застосувати ці будівельні матеріали на новому власному будівництві, яке вони тепер будуть мати можливість здійснити.  Вони намагаються працювати так щоб залишити якомога менше сміття. Анатолій та Тетяна Косі розуміють, що своєю добросовісною працею вони в певні мірі долучилися до соціального проекту “Щасливе подвіря”.

   В селі Новоселиця вкрай мало місць для відпочинку та проведення активного способу життя мешканців села. Це стосується як  малюків та молодих мам, так і школярів, молоді,  дорослої частини мешканців.

 У селі Новоселиця мешкають сім’ї з дітьми, що потребують умов для організації дозвілля, не існує жодного дитячого майданчика і є потреба в тому, щоб була створена охайна зелена територія, яка стане одночасно  зоною відпочинку для батьків та активного дозвілля для дітей різного віку.

   Громадська організація “Рідна Новоселиця” просить всіх бажаючих долучитись до соціального проекту “Щасливе подвіря”, який буде стартувати навесні. Кожен бажаючий має змогу ознайомитися з проектом і при необхідності внести свої пропозиції. Це можна зробити у громадській приймальні ГО “Рідна Новоселиця”, що розташована у приміщенні новоселицької сільської ради.

     ГО “Рідна Новоселиця” просить взяти участь у спонсорській та волонтерській допомозі усіх небайдужих, свідомих та милосердних громадян, підприємців, а також підприємства, організації та асоціації роботодавців.

   Шановні новоселяни та земляки з новоселицьким корінням,  давайте любити наше село, давайте разом спробуємо зробити його охайним і чистим, давайте щороку чепурити його новими насадженнями та квітами. Давайте кожен із нас буде намагатися тримати в чистоті не лише своє подвіря, а й присадибну територію. Адже таких свідомих людей у нашому селі щороку стає все більше, які висаджують при дорозі квіти, дерева, але разом з тим гірко від того, що ще залишаються певні газди, які біля свого тину можуть скинути купу дощок чи дрова, щоб потім  коли їм буде зручно і виникне потреба, будуть рубати та топити свою оселю. Головне для них, щоб у себе на подвір'ї було чисто, а за тином байдуже. А  дехто взагалі під тином виставив на постійну стоянку свої великогабаритні прицепи, техніку, тощо. Ці люди, свідомо порушуючи правила благоустрою в населених пунктах, своїми вчинками створюють реальну небезпеку для пішоходів та   водіїв транспортних засобів в нічний час доби, а для діток це становить загрозу і вдень. Таких несвідомих шкідників у Новоселиці залишилось небагато і є велике сподівання на те, що в цих людей рано чи пізно прокинеться совість і  на місці влаштованого ними гнидника вони розіб’ють рабатку і посадять квіти під своїм тином.

      Тож давайте разом, новоселяни, намагатися зробити своє село мальовничим та подарувати нашим малюкам промінчик радості на майбутньому подвірї щастя.

 

                                                                            Голова ГО Рідна Новоселиця

Катерина Мирка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь