A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Хочеш змінити світ — почни з себе !

Дата: 12.12.2019 11:26
Кількість переглядів: 576

  Фото без опису 

З метою забезпечення належного санітарного стану села, покращення стану навколишнього середовища та впорядкування об’єктів і територій загального користування, у  Новоселиці з жовтня 2019 року за ініціативи ГО “Рідна Новоселиця” стартувала безстрокова акція “За чисте довкілля”.

    Першими до акції “За чисте довкілля” долучилися  жителі вулиці Шевченка, які провели санітарне прибирання занедбаної території — видалили чагарники та бур’яни, очистили від непотребу та підготували ділянку для нових насаджень.

    Через певний проміжок часу, підготувавши посадковий матеріал, мешканці вулиці Шевченка продовжили акцію — на прибраній території  висадили вишневий сад.

    На початку листопада було вирішено прибрати територію березового гаю та територію берега біля дитячого садочка очистити від сміттєзвалища, але  на жаль очистити  всю площу не змогли.  Стало очевидно, що це буде зробити  нелегко.  Селищна рада прийняла рішення долучити на допомогу працівників благоустрою.

    Уже місяць триває прибирання цієї території — видалено велику площу чагарника, який приховував значну частину сміттєзвалища — декілька десятків куп побутового сміття — пластикові, скляні пляшки, консервні банки, упаковки з під соусів, пляшки з під алкоголю, тощо.

    Ось так, на маленькій території у березі та безпосередньо під огорожею, що межує з дитячим майданчиком, було влаштовано сміттєзвалище побутових відходів. Стає моторошно від усвідомлення того, що цей ганебний та аморальний  вчинок було здійснено біля двору, де граються малюки.

    Сьогодні вчителі, після проведених уроків, прийшли допомогти прибирати непотріб разом з іншими небайдужими громадянами. Місцева влада забезпечила мішками для збору сміття, рукавичками та транспортом.

    Було вивезено чотири машини сміття. І це ще далеко не кінець, але новоселяни не втрачають надію на те, що навесні у березі знову зацвітуть фіалки…

    Проте залишиться не вирішеною ще одна  проблема — це відсутність совісті у певної категорії осіб з числа нашої громади. Це так звані шкідники, які наносять шкоду довкіллю.

Практика підтверджує, що з шкідниками потрібно боротися та вживати заходи щодо попередження цих злочинів, бо ліквідація наслідків непередбачувана і вимагає значних фізичних зусиль та матеріальних витрат.

    Самотужки влада не зможе вирішити цю проблему — потрібна неабияка підтримка громади. Лише об’єднання зусиль принесе позитивний результат. Це також і небайдуже ставлення до оточуючого середовища кожного із нас, це і сприяння у вихованні охайності  та потреби особистого бажання у збереженні природи, прищеплення моральних цінностей безпосередньо у своїй сім’ї, адже наші предки здавна вчили своїх дітей дотримувати порядок у всьому, так як він є запорукою щасливого життя.

    Пам’ятаймо, що чисто не там де прибирають, а там, де не смітять. Спільними зусиллями зробимо наш край чистим і мальовничим.

             

                                                                                                         Голова громадської ради

                                                               при виконавчому комітеті Попільнянської селищної ради

                                                                                                             Катерина Мирка



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь