A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Засвітили ялинку в Попільні

Дата: 24.12.2019 09:21
Кількість переглядів: 675

Фото без опису

Про те, що відкриття ялинки в день Святого Миколая у Попільні - це чи не найголовніша для дітлахів подія зимових свят, зайве й говорити. Власне, це офіційний початок зимових свят. Вже о четвертій вечора біля центру культури та дозвілля було людно, а юна публіка все прибувала.

Грала музика, і збуджені дітлахи релаксували в очікуванні новорічної казки. Хлопчик років п’яти, що стояв неподалік від мене, час від часу ставив бабусі запитання на засипку: «А хіба весною Новий рік буває?», «Як же Дід Мороз і Снігурочка приїдуть на санях, як снігу нема?», «А зима тільки давно буває?». Миловидна жінка середніх років терпляче відповідала, а коли появились ведучі - Сніговик і Зима, запропонувала своєму Чомучикові бути уважним, щоб не проґавити веселих розваг.

Цього, як з’ясувалось невдовзі, дуже чекала й ще кільканадцять десятків хлопчиків та дівчаток. Кожен намагався протиснутися якомога ближче до ведучих, аби взяти участь у веселих конкурсах та розвагах. Особливо пожвавішали всі, коли з’явилися Баба Яга та Каркуша - надто вже правдоподібними вони видалися цього разу.

І Дід Мороз із Снігурочкою прибули. Щоправда, не на санях, як очікував той маленький хлопчик, але справжні! Бо як інакше вони змогли б засвітити ялинку? Коли вона спалахнула сотнями мерехтливих вогників, гамірний дитячий натовп став ще активнішим. До командних ігор та розваг додалися хороводи.

Не обійшлося й без офіціозу. Спершу привітав усіх селищний голова Олег Можарівський, бажаючи веселих Новорічних та Різдвяних свят і щасливого року, а потім за традицією вручали дипломи та призи переможцям конкурсу «Ялинкова прикраса».

Цей конкурс щороку напередодні зимових свят оголошує Попільнянська селищна рада. І від того, наскільки активно беруть участь у ньому школярі, залежить ошатність ялинкового вбрання. Водночас діти мають змогу не лише проявити свої творчі здібності, а й позмагатись за перемогу в конкурсі.

- Як і щороку, школярі активно включилися в конкурс на кращу ялинкову прикрасу для головної ялинки об’єднаної громади, - розповідає начальник відділу культури, туризму, молоді, спорту, сім’ї та дітей Володимир Шарандак, - відповідно й ми подбали, аби призи були цікавими та потрібними. Це дуже активізує творчі здібності дітей.

  Загалом переможцями конкурсу стали півтора десятка найактивніших учасників. Дипломи першого ступеня та спецпризи отримали Михайло Федорчук із Попільнянської школи №2 і Дар’я Омелянська із Парипс. Дипломи першого ступеня та призи - Олександра Осмоловська із центру дитячої та юнацької творчості, Ангеліна Гукаленко із Ходорківської та Зоряна Балашкевич із Новоселицької шкіл.

Крім того, було відзначено ще четверо вихованців ЦДЮТ. Галина Баштанна, Анастасія Ходоровська та Анастасія Черепова одержали дипломи другого ступеня та призи, а Тетяна Баштанна - диплом третього ступеня та приз. Другими стали також Святослав Рябенький із Ходоркова та Павло Шинко із Миролюбівки. А третіми - Анна Шовкопляс із Парипс та Валерій Попович і Микола Саєнко із Строкова. Їм теж вручили дипломи та призи.

Короткий зимовий день швидко слухняно поступився вечірнім сутінкам і від того біля центру культури та дозвілля ще яскравіше засяяла лісова красуня, прибрана різнокольоровими гірляндами. Дорослі вітали один одного, а дітлахи активно розважалися, радіючи приходу головного зимового свята.

З Новим роком, друзі! Нехай виправдає він наші сподівання!

Марина КОРОТЕНЮК.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь