Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Розвиток якісних соціальних послуг в громаді

Дата: 05.02.2020 14:03
Кількість переглядів: 446

Фото без описуПроведений семінар – навчання

 31 січня 2020 року в читальному залі Попільнянської селищної ради  проведено семінар-нараду на  тему: « РОЗВИТОК ЯКІСНИХ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ В ГРОМАДІ: патронат – соціальна інновація держави у сфері забезпечення права дитини на сім’ю».

На семінарі обговорювалися питання щодо  необхідності виконання ЗУ «Про соціальні послуги», який вступив в дію з 01.01.2020 року,  розпорядження КМ України від 09.08.2017 № 526-р «Про національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

Учасників семінару було інформовано про активність проходження процесу  реформування закладів інституційного догляду за дітьми в Житомирській області та збільшення потреб в сім’ях, які можуть взяти на виховання дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Детально презентовано алгоритм надання послуги влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сімейні форми виховання, зокрема патронату над дитиною та спільно було розглянуто кожен із етапів їх створення і функціонування.

 Окрім цього, учасники ознайомилися із особливостями відбору кандидатів у опікуни/піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі та специфікою їх навчання. Виступаючими зроблено акцент на необхідності першочергового запровадження  послуги сімейного патронату, яка надається на професійній основі з належною оплатою праці патронатного вихователя у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи.

На завершення було підведено підсумок, що ключове місце в державній системі має зайняти  підтримка сімей з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини , забезпечення прав дітей, прийняття рішень в найкращих інтересах дітей, які з певних причин залишилися без батьківської опіки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь