A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Відкрити бізнес в Україні – відтепер не челлендж!

Дата: 10.02.2020 13:25
Кількість переглядів: 432

 

Фото без описуStartBusinessChallenge: вже 21 місто і більше 100 кейсів

Відкрити бізнес в Україні – відтепер не челлендж! Втілити це у реальність і створити більш сприятливий бізнес-клімат в країні є метою BRDO та одним із пріоритетів Уряду. Рік тому Офіс ефективного регулювання презентував PRO Платформу для більш ефективної онлайн-взаємодії держави й бізнесу. Сьогодні державний інфосервіс StartBusinessChallenge містить вже 100 бізнес-кейсів із покроковими інструкціями для започаткування власної справи, і всю необхідну достовірну інформацію для реєстрації бізнесу підприємці можуть отримати в єдиному місці – швидко і безкоштовно.

Інфосервіс  допомагає підприємцям розібратися з необхідними документами та процедурами для легального відкриття власної справи. Згідно зі статистикою порталу, найбільш популярними бізнес-кейсами за останній рік стали кабінет сімейного лікаря, електрозарядка, міні-пекарня, ресторан, курси іноземних мов і дитячий садок. Примітно, що за відповідними КВЕД протягом січня-жовтня 2018 р. також спостерігалося зростання кількості суб’єктів підприємництва. Крім того, платформа акумулює інформацію щодо найбільш затребуваних процедур для бізнесу: від державної реєстрації ФОП, створення юридичної особи та реєстрації платником єдиного податку – до підключення до електромереж і реєстрації касового апарату.

Так, підключення до електромереж, оформлення земельної ділянки, отримання дозволів на будівництво та деякі аспекти оподаткування регулюються регуляторними актами на місцевому рівні. Тому експерти BRDO створили для органів місцевої влади можливість отримати доступ до своїх особистих кабінетів та надати мешканцям своїх міст максимально детальну інформацію для відкриття бізнесу: скільки процедур треба пройти і які документи отримати, куди саме звертатись, скільки це скоштує і займає часу тощо.

Сьогодні на Платформі вже активно працюють владні органи  українських міст. Зокрема, Житомира, Миколаєва, Чернівців, Одеси, Дрогобича, Полтави, Попасної, Ужгорода та Лисичанська. Лідерами ж є Вінниця, Суми і Тернопіль, що локалізували вже всі 100 кейсів. Почали опрацьовувати свої перші кейси Київ, Обухів, Ірпінь, Хмельницький та Чернігів. Найпопулярнішими кейсами в регіонах є ресторан, дитсадок і служба таксі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь