A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Мовний вернісаж «ЇЇ величність - мова»

Дата: 24.02.2020 09:22
Кількість переглядів: 575

Фото без опису«Скільки я знаю мов, стільки разів я людина», – говорить народна мудрість. Та багатство, втілене в скарбниці інших мов, залишиться для людини недосяжним, якщо вона не оволоділа рідною мовою, не відчула її краси. Мова – духовне багатство народу. Ми часто чуємо ці слова, але не завжди задумуємось над їхньою глибиною. Адже мова – це історія життя наших далеких предків, це наш родовід, це колискова, яку співала нам у дитинстві матуся.  Нині українська мова – одна з найбагатших мов світу. Наша мова, мов неповторний самоцвіт, виграє барвами веселки, має своє звучання, свою вагомість, свою красу.

До Міжнародного дня рідної мови в центральній бібліотеці Попільнянської ЦБС для учнів 8-В класу Попільнянського ліцею було проведено мовний вернісаж «ЇЇ величність - мова».

Ведучі розповіли учням про історію виникнення свята. Воно відносно молоде -  до календарів усього світу увійшло тільки у 2000 році, а в Україні почало писати свою історію з 2002 року і відзначається щорічно 21 лютого. Учні взяли участь у конкурсах, відповіли на запитання вікторини. Діти також вправно впорались із завданням на знання українських прислів’їв та приказок, ознайомились з книжковою виставкою «У ріднім слові цілий світ».

Ведучі звернули також увагу дітей на слова-лихослів’я. Гірко і прикро стає від того, що є такі хлопці, та й дівчатка, які жорстоко поводяться з мовою, засмічують її лихослів’ям,не соромлячись оточуючих, не вбачаючи в цьому щось погане.На закінчення зустрічі бібліотекарі подарували  кожному присутньому абетку побажань, яку вони можуть використати для привітань рідних, друзів і приятелів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь