A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Відбулось засідання сесії селищної ради

Дата: 17.03.2020 09:03
Кількість переглядів: 1555

12 березня відбулася чергова, тридцять четверта, сесія Попільнянської селищної ради VII скликання, яка стала чи не найбільш резонансною за декілька останніх років. А почалося все з того, що голова райдержадміністрації Андрій Жарук, бажаючи виступити перед депутатами, вирішив зіграти на публіку. Замість того, щоб сказати про свій намір голові ради, він вдався до послуг депутата Савіна: депутат просить слова, а потім передає його голові, оголосивши, що той виступатиме у зв’язку з резонансними подіями.

До такого реверансу досі не вдавався жоден з представників влади, тому інтрига розпочалася ще до виходу голови на трибуну. А резонансу їй надала тема розподілу землі. Спершу Андрій Олександрович висловив підозру з приводу того, що землю, яку люди отримують у власність, нібито скуповує за певною схемою приватний підприємець Роман Бірюлін.

Далі він запитував, чому цей же бізнесмен не платить за оренду землі, на якій знаходиться колишня нафтобаза, яку він купив; чому продовжує забруднювати довкілля його база отрутохімікатів; чи доцільний його рекламний білд-борд на центральній площі селища перед пам’ятником Героям Небесної Сотні; хто вирощував торік овочі і кукурудзу на території водокачки. І до всього цього, за словами голови, причетна селищна рада.

 Можна хіба подивуватись з того, чому керівник такого рангу не ставить всі ці запитання особисто підприємцю або голові селищної ради. А можна й не дивуватися, бо відповідь і так зрозуміла кожному: наближаються вибори до місцевих рад, то чому б не заявити про себе заздалегідь. Піар-хід зайвим не буде. Знадобиться якщо не для голови, то принаймні для кума-депутата. Ось тільки чи справді з позитивного боку характеризує це чиновника?

Андрій Олександрович кілька разів повторив, що йдуть до нього люди із скаргами про дерибан землі. Але ж не міг він не знати, що земельні питання - це, як передбачено законом, виключна компетенція ради. А відтак всі скарги має розглядати рада, тобто депутати, сесія.

Щоправда, для цього потрібно чітко вказати, хто, звідки і на що скаржиться. Якщо ж він володіє фактами, що, на його думку, можуть кваліфікуватись як злочин, тоді треба звертатись до правоохоронних органів. Ось тільки і в одному, і в другому випадку заробити дивіденди електорату так легко, як з трибуни сесії, навряд чи вдасться.

Одним словом, хід вийшов ефектний, однак аж надто популістський як для чиновника такого рангу. Люди ж тепер, обираючи депутатів чи голову, оцінюють їх більше за вчинками, ніж за словами. Хоча всі незадоволені, звісно, підтримають борця з корупцією, дерибаном і ще Бог зна чим, це неважко простежити за лайками в соцмережах.

Не хотілося б говорити про підприємця Бірюліна, думаю, він сам здатний себе відстояти. Скажу лиш, що це один з найдобросовісніших наших платників податків і підприємців, які створюють робочі місця та підтримують соціальну сферу.

Приміщення колишньої нафтобази Роман Юрійович придбав на відкритих торгах у Приватбанку, якому вона відійшла за борги. До селищної ради він звернувся з приводу оренди землі, на якій ці будівлі знаходяться. Сесія прийняла відповідне рішення, нині виготовляється відповідна документація. Всі правила і терміни цього процесу передбачені чинним законодавством.

Стосовно схем щодо, як каже голова, дерибану землі, я порадив би звертатись у правоохоронні органи. Все-таки ми живемо у правовій державі і хто ж, як не державна влада, має демонструвати це. Та й загалом державний посадовець - це не просто титул, а найперше відповідний рівень, статус, що в судженнях ніяк не дозволяє опускатись до принципу «одна баба сказала».

 

 

Олег МОЖАРІВСЬКИЙ,      Попільнянський селищний голова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь