A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Запрацювали гаряча лінія та онлайн-консультування для жінок під час пандемії

Дата: 04.05.2020 16:25
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

Карантин – нагода піклуватися про себе та своїх близьких більше.

Чимало людей переживають зараз стрес та потрясіння. Команда Жіночого Консорціуму України прийняла рішення використати свій досвід та відновити роботу гарячої лінії підтримки для жінок. На лінію можуть звертатися жінки та дівчата, які постраждали від домашнього насильства, відчувають стрес та тривожність у зв'язку з пандемією COVID-19, жінки-медики, жінки із вразливих груп, тощо. Досвідчені спеціалістки з психології, психотерапії, соціальної роботи та послуг кризового консультування з багаторічним досвідом працюють з 09:00 до 18:00 з понеділка по суботу анонімно та безкоштовно. Вони вислухають, проконсультують, підтримають, розрадять або перенаправлять до необхідної служби.

Зараз наше життя змінюється щодня і іноді у нас зявляється відчуття безпорадності у зв'язку з тим, що ми не впиливаємо на ситуацію. 
Але ж екстперти радять зробити глибокий вдих і бути позитивними, піклуватися про себе, планувати свій день.

Спеціалісти говорять про те, що в цей час дуже важливо дбати про себе більше, знаходити в собі резервні сили, отримувати задоволення.

- Максимально дотримуйтеся звичного розпорядку дня. За допомогою онлайн-занять та інших методів навчання ви можете забезпечити дітям типовий шкільний розклад. Це ж стосується і дотримання повсякденної рутини: харчування, сну, сімейних активностей тощо. 

- Зведіть свій «медіа-час» до мінімуму. Вимкнувши новини та зосередившись на позитиві та на тому, що можна зробити протягом дня, ви зможете уникнути додаткових переживань та тривоги. 

 Дихайте та робіть паузи, щоб розслабитися та заспокоїтися. Робіть вдома щось корисне та змістовне, те, що покращить самопочуття – ваше та ваших дітей. Подумайте про прогулянку, книгу чи фізичні вправи. А також не забувайте висипатися! Ви – приклад для наслідування, і тому вашу реакцію на стрес ймовірно «копіюватимуть» ваші діти. Якщо ви приголомшені – зверніться за підтримкою.

- Залишайтеся на зв’язку, але на відстані. Постійний контакт та спілкування з іншими можуть знизити стрес та посилити стійкість громади. Дзвоніть, надсилайте СМС, пишіть електронні листи, робіть відео-дзвінки, знаходьте інші способи для спілкування з друзями та родичами – але на безпечній відстані.

- Переживати будь-які почуття – це природно, тому будьте добрими до себе. Пам’ятайте, що в ситуації, що склалася, почуття на кшталт тривоги, розчарування чи нудьги є цілком нормальними. Спробуйте виразити їх на папері, у розмовах з іншими, у фізичних вправах чи в якійсь творчій діяльності. Залишайтеся добрими до себе і долучайтеся до здорової та позитивної активності, що надасть вам зміст і ціль. Піклуйтеся про себе! 

- Наразі поплакати - корисно. Коли довго відчувається тривожність, організм починає виділяти багато гормону кортизол, що несе погані наслідки для здоров'я, важко виводиться з організму. Виводитися цей гормон може через слізні канали, тож подивіться сумний фільм чи мультик, а після того як наплачетеся - дивіться улюблені комедії, щоб вироблявся дофамін.

Якщо ви відчуваєте, що потребуєте додаткової уваги, то можете звернутися до спеціалістів

Водафон +(380) 99 32 64 64 9 пн ср пт

KyivStar +(380) 98 310 16 93 (Вайбер) пн ср пт

Life +(380) 63 291 23 28 (Вайбер) вт чт сб

Водафон  +(380) 95 419 26 05 (Вайбер) вт чт сб

 

Якщо ви вдома і вас

- принижують словами або
- б'ють, погрожують, шантажують

- позбовляють грошей

- примушують до сексу або чинять інші подібні дії 

 звертайся на одну з гарячих ліній 
 

Урядова гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства 1547

 Національна гаряча лінія ЛаСтрада 116 123 / 0 800 500 335

 Національна поліція 102

 

У відповідь на зростання рівня стресу та домашнього насильства в умовах карантину Pact разом з нами – Жіночий консорціум України, Київ, та іншими партнерами ГО "Громадський центр "Нова генерація" , Херсон, Джерело надії / SpringofHope, Вінниця, Центр "Жіночі перспективи", Львів, – в рамках проекту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні» запустив роботу «гарячих ліній» та онлайн-консультування.

Просимо і Вас долучитися та поширити на своїх ресурсах та в соцмережах ці листівки, які містять інформацію про «гарячі лінії», що працюють у Вінниці, Львові, Києві, Київщині, Житомирщині, Чернігівщині, Сумщині та Херсоні.
Висловлюємо подяку
 Посольству Канади в Україні за підтримку.

Звертайтеся за допомогою до нас.

Додаткові поради та інформація про принципи роботи лінії та наших експерток можна дізнатися за посиланням. (інформація буде оновлюватися).
https://wcu-network.org.ua/possessing-equal-rights/Covid19

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь