Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Починати потрібно із себе

Дата: 03.09.2020 16:15
Кількість переглядів: 612

Фото без описуОстаннім часом чимало нарікань і звинувачень звучить на адресу влади щодо недостатньої уваги створенню сучасної інфраструктури для організації дозвілля молоді.

Вільний час, дозвілля – це час, що витрачається на необхідну громадську, творчу та інші види діяльності, час, призначений для самопізнання та самореалізації, саморозвитку та самовдосконалення особистості. Адже, дозвілля – це діяльність, обрана за власними інтересами і нахилами, у якій будь-яка людина може проявити себе як особистість. В умовах сьогодення переважна більшість дітей багато часу приділяють перегляду телепередач, роботі за комп’ютером, комп’ютерним іграм.

Разом з тим, сучасне соціальне буття характеризується широким колом умов і можливостей для проведення вільного часу. Проте, кожен добровільно і свідомо обирає для себе вид дозвілля, що співпадає з особистими  інтересами й уподобаннями людини, бажанням отримати радість та задоволення від вільної реалізації функціональних можливостей – фізичних, інтелектуальних, емоційних і залежить, не від зовнішніх, а від внутрішніх потреб і мотивів людини.

І організація дозвілля –  не є обов’язком лише органів влади.  Статтею 2 Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» визначено принципи соціального становлення та розвитку молоді, серед яких:

«єдність зусиль держави, всіх верств суспільства, політичних і громадських організацій, підприємств, установ, організацій та громадян у справі соціального становлення та розвитку молоді;

відповідальність кожного молодого громадянина перед суспільством і державою за додержання Конституції України, законодавства України.»

 

На сьогоднішній день в Попільнянській селищній об’єднаній територіальній громаді функціонує:

Центр культури і дозвілля Попільнянської селищної ради з 11 філіями у сільській місцевості; Централізована бібліотечна система, до якої входить 10 бібліотечних закладів, з них 8 – у сільській місцевості; «Попільнянська мистецька школа ім. Касяна Євченка»; Комунальний заклад «Історико-краєзнавчий музей Попільнянської селищної ради»;

Дитячо-юнацька спортивна школа (ДЮСШ);

Будинок дитячої творчості.

Відділ культури, туризму, молоді та спорту, сім’ї та дітей Попільнянської селищної ради свою  роботу спрямовує саме на реалізацію молодіжної політики в громаді, соціальну підтримку багатодітних сімей, розвиток культури, туризму, фізичної культури та спорту,  оздоровлення та відпочинок дітей.

В вересні 2019 року розпорядженням селищного голови створено Молодіжну раду, до складу якої увійшли учні Попільнянського ліцею № 1, Попільнянського ліцею № 2. До введення карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу, проведено 3 засідання Молодіжної ради, на яких обговорювались питання з вирішення проблем екології, поширення серед молоді правових знань і навичок в організації захисту своїх прав, організації дозвілля молоді та інше. За ініціативи Молодіжної ради було відновлено проведення дискотек в Центрі культури і дозвілля Попільнянської селищної ради.

На жаль, на сьогоднішній  день пандемія COVID-19 внесла корективи і в наше життя. Карантинні обмеження, які діють відповідно до постанов Кабінету Міністрів України, забороняють проведення масових,  розважальних заходів і т.п.  А тому і повноцінна робота з організації  дозвілля для дітей та молоді  зараз неможлива. Проте, дуже прикрим є той факт, що вся відповідальність при цьому покладається на органи влади. А як же батьки, які дозволяють порушувати своїм дітям вимоги карантину, працівники торгівельних закладів, які порушують вимоги законодавства щодо продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім?

У кожного в житті великий простір і необмежені можливості. Один прагне до прекрасного, будує дім, плекає квітку, долає вершини, просто любить життя і з посмішкою йде назустріч людям. А інший злий на весь світ, звинувачує кожного у своїх невдачах, з легкістю дозволяє собі лайливі висловлювання в адресу інших людей і шукає втіху у пустих розвагах та віртуальному світі Інтернету.

І ніяка влада тут не допоможе. Тому що починати потрібно із себе!

«Ніде ніщо не чекає людину. Завжди треба самому приносити все з собою. Любов – в сімю, щастя – в буденність, тепло – в дружбу.»

                                                                                 Еріх Марія Ремарк

 

 

Попільнянський селищний голова                                О.О. Можарівський

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь