A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Починати потрібно із себе

Дата: 03.09.2020 16:15
Кількість переглядів: 588

Фото без описуОстаннім часом чимало нарікань і звинувачень звучить на адресу влади щодо недостатньої уваги створенню сучасної інфраструктури для організації дозвілля молоді.

Вільний час, дозвілля – це час, що витрачається на необхідну громадську, творчу та інші види діяльності, час, призначений для самопізнання та самореалізації, саморозвитку та самовдосконалення особистості. Адже, дозвілля – це діяльність, обрана за власними інтересами і нахилами, у якій будь-яка людина може проявити себе як особистість. В умовах сьогодення переважна більшість дітей багато часу приділяють перегляду телепередач, роботі за комп’ютером, комп’ютерним іграм.

Разом з тим, сучасне соціальне буття характеризується широким колом умов і можливостей для проведення вільного часу. Проте, кожен добровільно і свідомо обирає для себе вид дозвілля, що співпадає з особистими  інтересами й уподобаннями людини, бажанням отримати радість та задоволення від вільної реалізації функціональних можливостей – фізичних, інтелектуальних, емоційних і залежить, не від зовнішніх, а від внутрішніх потреб і мотивів людини.

І організація дозвілля –  не є обов’язком лише органів влади.  Статтею 2 Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» визначено принципи соціального становлення та розвитку молоді, серед яких:

«єдність зусиль держави, всіх верств суспільства, політичних і громадських організацій, підприємств, установ, організацій та громадян у справі соціального становлення та розвитку молоді;

відповідальність кожного молодого громадянина перед суспільством і державою за додержання Конституції України, законодавства України.»

 

На сьогоднішній день в Попільнянській селищній об’єднаній територіальній громаді функціонує:

Центр культури і дозвілля Попільнянської селищної ради з 11 філіями у сільській місцевості; Централізована бібліотечна система, до якої входить 10 бібліотечних закладів, з них 8 – у сільській місцевості; «Попільнянська мистецька школа ім. Касяна Євченка»; Комунальний заклад «Історико-краєзнавчий музей Попільнянської селищної ради»;

Дитячо-юнацька спортивна школа (ДЮСШ);

Будинок дитячої творчості.

Відділ культури, туризму, молоді та спорту, сім’ї та дітей Попільнянської селищної ради свою  роботу спрямовує саме на реалізацію молодіжної політики в громаді, соціальну підтримку багатодітних сімей, розвиток культури, туризму, фізичної культури та спорту,  оздоровлення та відпочинок дітей.

В вересні 2019 року розпорядженням селищного голови створено Молодіжну раду, до складу якої увійшли учні Попільнянського ліцею № 1, Попільнянського ліцею № 2. До введення карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу, проведено 3 засідання Молодіжної ради, на яких обговорювались питання з вирішення проблем екології, поширення серед молоді правових знань і навичок в організації захисту своїх прав, організації дозвілля молоді та інше. За ініціативи Молодіжної ради було відновлено проведення дискотек в Центрі культури і дозвілля Попільнянської селищної ради.

На жаль, на сьогоднішній  день пандемія COVID-19 внесла корективи і в наше життя. Карантинні обмеження, які діють відповідно до постанов Кабінету Міністрів України, забороняють проведення масових,  розважальних заходів і т.п.  А тому і повноцінна робота з організації  дозвілля для дітей та молоді  зараз неможлива. Проте, дуже прикрим є той факт, що вся відповідальність при цьому покладається на органи влади. А як же батьки, які дозволяють порушувати своїм дітям вимоги карантину, працівники торгівельних закладів, які порушують вимоги законодавства щодо продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім?

У кожного в житті великий простір і необмежені можливості. Один прагне до прекрасного, будує дім, плекає квітку, долає вершини, просто любить життя і з посмішкою йде назустріч людям. А інший злий на весь світ, звинувачує кожного у своїх невдачах, з легкістю дозволяє собі лайливі висловлювання в адресу інших людей і шукає втіху у пустих розвагах та віртуальному світі Інтернету.

І ніяка влада тут не допоможе. Тому що починати потрібно із себе!

«Ніде ніщо не чекає людину. Завжди треба самому приносити все з собою. Любов – в сімю, щастя – в буденність, тепло – в дружбу.»

                                                                                 Еріх Марія Ремарк

 

 

Попільнянський селищний голова                                О.О. Можарівський

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь