A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Заборона на лов річкових раків

Дата: 02.08.2021 11:25
Кількість переглядів: 600

З 1 серпня по 20 вересня на Житомирщині діятиме заборона на будь-який лов річкових раків. Літньо-осіння заборона встановлена згідно наказу Державного агентства меліорації та рибного господарства України Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області № 20-у від 16 липня 2021 року.  

Заходи запроваджуються з метою збереження популяції річкових раків та забезпечення їх охорони у період другої линьки у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Управлінню.

Повідомляємо, що після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Раків можна ловити не менших за 10 см. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

За перевищення добової норми вилову раків передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про заборону на вилов раків можна за телефоном «гарячої лінії» Житомирського рибоохоронного патруля: (067) 414 60 74.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь