A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Про Програму стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2022 році

Дата: 28.10.2021 09:16
Кількість переглядів: 709

Відповідно до статті 48 Закону України “Про державну службу” в Апараті Верховної Ради України щороку реалізується Програма стажування молоді, що має на меті надання можливості громадянам із числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби або на посадах в органах місцевого самоврядування, отримати знання з питань парламентаризму і демократії, експертно-аналітичного забезпечення законодавчого процесу, а також набути практичні навички законотворчої діяльності.

Програма стажування була започаткована у 1995 році за спільної ініціативи Верховної Ради України та Асоціації колишніх членів Конгресу США. Учасники Програми проходять стажування у секретаріатах комітетів Верховної Ради України та інших структурних підрозділах Апарату за формами повного та неповного робочого часу. Протягом шести місяців стажування учасники Програми залучаються до законопроектної роботи, здійснення аналітичних досліджень, допомагають в організації проведення комітетських та парламентських слухань, круглих столів, інших фахових заходів.

Особлива увага приділяється навчанню учасників Програми стажування – вони відвідують низку навчальних заходів щодо специфіки роботи парламенту та його взаємодії з іншими органами влади, особливостей проходження державної служби. Розвитку їх лідерського потенціалу сприяють зустрічі з народними депутатами України діючого та попередніх скликань, політичними та громадськими діячами, науковцями.

За час існування цієї Програми її випускниками стали понад 2000 осіб. Близько третини з них продовжують професійну діяльність в Апараті Верховної Ради України та інших органах влади, частина продовжують навчання в українських та закордонних закладах освіти, працюють в аналітичних центрах, громадських організаціях, міжнародних проектах та програмах. Серед випускників Програми стажування є 9 народних депутатів Верховної Ради України діючого та попередніх скликань.

Відбір учасників Програми здійснюється на конкурсній основі Комісією з питань стажування молоді в Апараті Верховної Ради України. Можлива кількість учасників Програми – 50 осіб, у тому числі 30 осіб – за формою повного робочого часу. Учасникам Програми за формою стажування повного робочого часу передбачена виплата стипендій у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

18 жовтня 2021 року оголошено конкурс на участь у Програмі стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2022 році. Взяти участь у конкурсі можуть громадяни України віком до 35 років, які отримали рівень вищої освіти не нижче першого (бакалаврського). Конкурс проходитиме у два тури – оцінювання анкет та співбесіда. Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, мають до 21 листопада 2021 року заповнити електронну форму анкети за посиланням, яке розміщено в оголошенні на веб-сайтах Верховної Ради України, Управління кадрів Апарату Верховної Ради України та громадської організації «Ліга інтернів». З більш детальною інформацією щодо умов та порядку проведення конкурсного відбору, переліку необхідних документів та строків їх подання можна ознайомитися на офіційному вебпорталі парламенту України у розділі “Громадськості” або на сайті Управління кадрів Апарату Верховної Ради України за посиланням: http://vrkadry.rada.gov.ua/news/ogoloshenia/73326.html.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь