A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

До уваги платників податків!

Дата: 14.12.2021 08:38
Кількість переглядів: 643

Фото без опису

Головне управління Державної податкової служби у Житомирській області звертає увагу платників податків, що своєчасна сплата податкових платежів до місцевого та державного бюджетів – це запорука економічного та соціального розвитку окремої територіальної громади та держави в цілому.

Несвоєчасна сплата задекларованих грошових зобов`язань призводить до виникнення податкового боргу і як наслідок, ненадходження коштів до бюджетів всіх рівнів, що в свою чергу гальмує фінансування різних соціальних програм.

Громадяни та фізичні особи – підприємці, які мають незначні суми боргу, а саме до 3060 гривень, можуть і не знати про наявність у них податкового боргу, адже згідно з вимогами статті 59 Податкового кодексу України до зазначеної категорії платників не вживаються заходи стягнення.

Податкова вимога надсилається тільки на суму боргу, що перевищує 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні це 3060 гривень). Саме з податкової вимоги платник податків має можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов`язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов`язок погасити податковий борг і можливі наслідки його непогашення в установлений строк.

Саме тому ГУ ДПС у Житомирській області закликає платників самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов`язань, адже сплата податків це конституційний обов`язок кожного громадянина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь