A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Інформація про проект “Проектний менеджмент у Громаді”

Дата: 23.02.2022 09:44
Кількість переглядів: 369

 

Фото без опису
З кожним роком в органах місцевого самоврядування зростає потреба в проектних менеджерах. Значною мірою такий попит спричинений глобальною тенденцією до застосування управлінських підходів, орієнтованих на результат. Проектні менеджери в Громаді мають володіти усіма тонкощами написання проектних заявок та секретами їх успішної реалізації. Проектна діяльність це можливість реалізації усіх планів і стратегічних завдань для громади, залучаючи додаткові джерела фінансування. Також, у цьому процесі важливу роль відіграють комунікації, налагодження надійних партнерств між владою, представникам громадськості та бізнесу, спільний пошук ідей для проектів. Це все є запорукою формування довіри в громаді. Проектний менеджер має дати відповіді на питання: Де знайти гроші для розвитку громади? Як покращити життя мешканців? Що таке проект розвитку громади? Хто і кому дає гроші на реалізацію проектів? Як написати успішну проектну пропозицію?

Здобуті нові знання та навички в області проектного менеджменту повинні допомогти навчитися писати професійні та ефективні проекти, а також допомогти громадам залучати кошти з інших джерел фінансування для реалізації соціально важливих проектів. Спектр застосування знань з проектного менеджменту для представників громад досить широкий: від залучення фінансування з Державного фонду регіонального розвитку – до участі у конкурсах фондів Європейського Cоюзу, від конкурсів, у яких можуть брати участь лише органи публічної влади, (конкурс проектів місцевих ініціатив, конкурс співробітництва територіальних громад тощо) до конкурсів, у яких органи влади можуть бути лише партнером.

Сертифікована освітня програми «Проектний менеджмент» має своєю метою: формування у слухачів компетенцій, необхідних для виконання фахових завдань за первинними посадами професіоналів, які володіють знаннями в сфері управління проектами на державному та регіональному рівнях і на рівні підприємств, здатні здійснювати управління проектами на макро- та мікрорівнях на всіх стадіях реалізації проектів. Програма формує навички приймати та впроваджувати ефективні управлінські рішення щодо інтеграції проекту, його змісту, якості, термінів, вартості, людських ресурсів, ризиків.

Слухачами можуть бути учасники АТО/ООС, інваліди війни, члени сімей загиблих (померлих) таких осіб.

Тривалість сертифікованої програми становить 500 годин. Період навчання: 01.03.2022-30.06.2022 р. (4 місяці). Формат навчання: у будні дні заняття у вечірню пору дистанційно (з 18.00-20.50), субота (з 9.30-16.20 – пари в університеті). Навчальний процес проводитиметься за аналогом апробованої моделі соціальної та професійної адаптації проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему». Окрім навчального процесу із слухачами курсів проводитимуться заходи соціальнопсихологічної реадаптації (арт-терапія, квадротури, родинна терапія, психологічний супровід, юридичні консультації, заходи із дітьми слухачів та інше). Слухачі, які будуть приїздити на навчання у м. Житомир у вихідні дні плануємо організовувати безкоштовне проживання учасників.

Дисципліни, що будуть вивчатися за освітньою програмою: Інструменти Колективного Інтелекту для формування сталих проектів громад; Цілі Сталого Розвитку (ЦСР) для фандрейзерів; Вступ до імпакт підприємництва; Управління проектами, Бізнеспланування, Основи стратегічного фандрейзингу, Джерела фінансування сталих проектів громад, Основи публічних презентацій, Англійська мова для фандрейзерів, Он-лайн інструменти спільної роботи та управління проектами, Психологія управління.

За результатами проходження перепідготовки, слухачі отримали Свідоцтво про освітньо-професійну перепідготовку від Державного університету «Житомирська політехніка» обсягом 500 год., Диплом про участь в програмі «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему (NUPASS)» від Міністерства Закордонних Справ Норвегії та Міністерства Оборони Норвегії; Сертифікат про завершення програми від Державного університету «Житомирська політехніка» (Україна) при підтримці Школи бізнесу НОРД.

Телефон координатора освітньої програми у м. Житомирі - 0935431133 Людмила

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь