A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

З Днем усиновлення!

Дата: 30.09.2022 09:34
Кількість переглядів: 246

 

Фото без опису

    Щорічно 30 вересня  в Україні відзначається День усиновлення. Це порівняно молоде свято, воно відзначається з 2009 року. Мета цього свята полягає в підтримці та розвитку національного усиновлення. З початку 2009 року з метою підтримки інституту опікунства та усиновлення запроваджено новий вид грошової допомоги у разі усиновлення дитини.

   Матеріальна підтримка сімей нашою державою важлива, проте не варто забувати, що діти насамперед мають потребу в теплоті і ласці сімейного вогнища.

А це вже повною мірою лягає на плечі прийомних батьків, які покладають на себе ці святі обов’язки. будівництві міцного, довголіття власної родини.

    На сьогоднішній день, під час воєнного стану, запровадженого на території України внаслідок військової агресії російської федерації, усиновлення будь-якої дитини відбувається за порядком, визначеним законодавством України відповідно до Сімейного кодексу України та  постанови Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 р. № 905, якою затверджено Порядок провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей. Рішення про усиновлення постановляє суд на підставі відповідної заяви, висновку органу опіки та піклування за місцем постійного проживання (або влаштування дитини) та певного пакету документів.

    Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь