A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Відповідальність за незаконну вирубку хвойних дерев

Дата: 09.12.2022 13:42
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

З наближенням Новорічних і Різдвяних свят спостерігаються непоодинокі факти самовільних порубок хвойних дерев.

Положенням чинного природоохоронного законодавства передбачена адміністративна відповідальність за незаконну вирубку хвойних дерев.

Так, відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) за незаконну порубку і пошкодження дерев, у тому числі хвойних порід, на винну особу може бути накладено штраф: на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У випадку вчинення вищезазначеного правопорушення особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, за відсутності самостійного заробітку, штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють (частина друга ст. 307 КУпАП).

Варто відмітити, що ті самі дії, вчинені громадянином, якого протягом року було піддано адміністративному стягненню за незаконну порубку і пошкодження дерев хвойних порід, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від шестисот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Мобільні рейдові групи із державної лісової охорони, екологів і поліції активно проводять профілактичні заходи (рейди), щоб умови заготівлі, перевезення та реалізації ялинок були на законних підставах.

Не підтримуйте нелегальних продавців та стихійну торгівлю. Варто пам’ятати, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж хвойних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинний бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь