Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Щороку 30 липня світ відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 25.07.2023 13:26
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

У 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй 30 липня проголошено Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим та протидіяти торгівлі людьми.

Торгівля людьми - це злочин, жертвами якого можуть виявитися чоловіки, жінки, діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. За даними Міжнародної організації праці, 21 мільйон людей у всьому світі є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук торговців людьми, як в своїх країнах, так і за кордоном.

         В умовах воєнного стану в Україні проблема торгівлі людьми може посилитися. Люди, які змушені покинути свої домівки, є особливо вразливими до торгівлі людьми. Вони можуть бути обмануті або примусово залучені до праці або сексуальної експлуатації.

Україна докладає багато зусиль у сфері протидії торгівлі людьми, особливо в частині поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в цьому напрямку, затверджено Державну цільову соціальну програму протидії торгівлі людьми на період до 2025 року, метою якої є удосконалення механізму запобігання торгівлі людьми, підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють злочини, пов’язані з торгівлею людьми, а також забезпечення захисту прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та надання їм допомоги.

Держава вживає різноманітні заходи з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею. Та попри все, ця проблема не може бути розв’язана на рівні однієї країни: нові виклики та загрози вимагають консолідації зусиль як міжнародної спільноти, так і кожного з нас.

У громаді вживаються превентивні заходи щодо зниження ризиків потрапляння громадян у ситуації торгівлі людьми, а саме здійснюється проведення інформаційно-просвітницьких заходів  онлайн (через офіційний сайт громади та мережу Інтернет) та офлайн.

Щоб убезпечити населення від торгівлі людьми, важливо бути інформованим про цю проблему.

Якщо ви бачите, що хтось може бути жертвою торгівлі людьми, зверніться до правоохоронних органів або до спеціалізованих установ.

     Де можна отримати допомогу:                       

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми: 0-800-500-335

Міжнародна організація з міграції (IOM): +38-044-207-73-73

Національна поліція України: 102

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь