Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Молодіжні центри і активні парки — частина екосистеми психічного здоров’я населення

Дата: 03.08.2023 08:26
Кількість переглядів: 128


Умежах ініціативи першої леді України Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я проведено розширене засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров'я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок агресії рф проти України.

Захід відбувся під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля за участю першої леді України Олени Зеленської, представників центральних органів виконавчої влади, начальників ОВА, народних депутатів, представників Офісу Глави держави, Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ та міжнародних організацій — представництв ООН, ВООЗ, ЮНІСЕФ, Міжнародної організації з міграції, ЮНЕСКО в Україні, Фонду ООН у галузі народонаселення, Світового банку, USAID, Швейцарського бюро розвитку, ПРООН.

Заступник Міністра молоді та спорту Матвій Бідний представив пріоритетний проєкт Мінмолодьспорту «Молодіжні центри і активні парки як частина екосистеми психічного здоров’я населення» ( .pdf , 1.04 Мб )

Метою проєкту є допомогти цивільному населенню, у тому числі дітям та молоді, у подоланні стресу, пов’язаного з війною, та наслідків пережитих травматичних подій; запобігти розвитку психічних розладів, відновити та зберегти ментальне здоров’я через надання психологічної підтримки, розвиток емоційної стійкості та залучення до оздоровчої рухової активності.

Серед компонентів проєкту — «СпівДія. Психологічна допомога», що включає індивідуальних консультацій, роботу груп взаємопідтримки, просвітницькі та інформативні тренінги. Курс психоемоційної підтримки, заняття з дітьми, поширення моделі психоемоційної підтримки серед освітян поєднує компонент «СпівДія заради Дітей», що також передбачає створення дружнього для дітей мультифункціонального простору.

704 майданчики з онлайн тренером або з координатором соціального проєкту, в тому числі із залученням ветеранів війни, онлайн платформа та додаток із матеріалами для занять руховою активністю передбачено компонентом «Активні парки – локації здорової України». Крім іншого, планується залучити 750 координаторів, які пройдуть навчання та вмітимуть надавати першу психологічну допомогу.

Нагадаємо, з матеріалами Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» можна ознайомитися на сайті https://howareu.com

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь