A A A K K K
для людей із порушенням зору
Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

У Попільнянській громаді відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику

Дата: 30.11.2023 14:52
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Сьогодні, 30 листопада, у се­лі Попільня Попільнянсь­кої селищної терито­рі­аль­ної гро­ма­ди від­бу­лось уро­чис­те від­крит­тя ме­мо­рі­аль­ної дош­ки Шпаковичу Євгенію Петровичу - во­їну, який по­ліг під час ро­сій­сько-української вій­ни. Дош­ку вста­но­ви­ли на фа­са­ді Попільнянського ліцею №2 - рід­ної шко­ли за­хис­ни­ка.

Сержант Євгеній Шпакович, позивний Ян, загинув 18 грудня 2022 року в бою з окупантами біля села Кліщіївка під Бахмутом на Донеччині. Захиснику було 50 років.

У заході взяли участь сестри Євгенія Шпаковича - Тамара і Людмила, керівництво громади, представники військкомату та територіальної оборони, учні, вчителі ліцею, громада села.

Право відкрити меморіальну дошку було надано сестрам  Героя - Тамарі і Людмилі. Після цього учасники заходу вшанували загиблого квітами, а священик Православної церкви України провів поминальний молебень та освятив пам’ятний знак. Схиливши голови в хвилині мовчання, присутні віддали данину шани світлій пам’яті Євгенія та всіх воїнів, які загинули у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Звер­та­ючись до при­сут­ніх, перший зас­тупник селищного голови Олександр Пінцов від­зна­чи­в под­виг і муж­ність зем­ля­ка, по­дя­ку­ва­в пе­да­го­гам ліцею, за те, що сі­ють зер­на лю­дя­нос­ті, по­ряд­ності і пат­рі­отиз­му.

- Ми ма­ємо бе­рег­ти в на­ших сер­цях пам’ять про та­ких за­хис­ни­ків, як Євгеній, то­ді Ук­ра­їна бу­де жи­ти й здо­бу­де Перемогу.

Євгеній Шпакович віддав найдорожче - своє життя, захищаючи Україну. Відтепер пам’ятний знак на стіні ліцею буде постійним спогадом про його подвиг.

 

Докладніше про Євгена Шпаковича читайте за посиланням:

https://www.victims.memorial/people/yevhenii-shpakovych

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь