Попільнянська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Про затвердження технічних документацій по визначенню нормативної грошової оцінки земельних ділянок

Дата: 25.12.2023 10:58
Кількість переглядів: 164

Фото без опису

Нормативна грошова оцінка земель в Україні використовується як база для справляння земельного податку, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, визначенні втрат сільськогосподарського виробництва.

 Обсяг плати за землю залежить не лише від нормативної  грошової оцінки земельних ділянок, але й від ставок земельного податку, що встановлюються органом місцевого самоврядування на території громади, а також ставок орендної плати, що фіксується у договорах оренди, проте беззаперечним залишається факт, що нормативно грошова оцінка залишається одним із найважливіших інструментів економічного регулювання земельних відносин.

Відповідно до Закону України «Про оцінку земель» оновлення нормативної грошової оцінки проводиться через 5- 7 років для земель населених пунктів та розташованих за межами населених пунктів земельних ділянок сільськогосподарського призначення – не рідше ніж один раз на 5-7 років, а несільськогосподарського призначення – не рідше ніж один раз на 7-10 років.

Згідно ст. 7 Закону України «Про оцінку земель» розробниками технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок є особи, які згідно із Законом України “Про землеустрій” мають право на здійснення діяльності у сфері землеустрою.

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про оцінку земель»  підставою для проведення нормативної грошової оцінки земельних ділянок є рішення органу місцевого самоврядування.

У зв’язку з цим прийняті відповідні рішення ради:

  • 10.05.2023 № 689 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки», яка знаходиться за межами с. Попільня;
  • 23.06.2023 № 729 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок», які знаходяться за межами с. Попільня та за межами с. Липки;
  • 06.12.2023 № 877 «Про затвердження технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки земельної ділянки», яка знаходиться за адресою: вул. Прикордонників, 70а, с. Попільня;
  • 22.12.2023 № 911 «Про затвердження технічних документацій по визначенню нормативної грошової оцінки земельних ділянок», які знаходяться за межами с. Попільня.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь